H ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΔΟΜΕΣ, ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΝΤΕΛΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
March 3, 2020
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
March 3, 2020

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευστρατίου Παναγιώτα

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Περίληψη

Η ανάδειξη της ευεργετικής επίδρασης των εγχώριων γενόσημων φαρμάκων στον πολυπαθή τομέα της οικονομίας της χώρας μας γίνεται αντικείμενο μελέτης της εν λόγω εργασίας. Φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών όσον αφορά την υγεία και την οικονομική ευημερία όχι μόνο του κράτους αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά έρχονται στο προσκήνιο για να επεξεργαστούν και να αναλυθούν χρησιμοποιώντας μια διαφορετική προσέγγιση.

Ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και ανάπτυξη του ελληνικού φαρμάκου κρίνεται η δημιουργία ενός σταθερού και φιλικού περιβάλλοντος έρευνας και δράσης, εντός του οποίου ο κλάδος αυτός θα δώσει ζωή στην εγχώρια αγορά.

Εξετάζεται η συμβολή του στην ελάφρυνση των δαπανών της Δημόσιας Υγείας καθώς επίσης και στη μείωση της ανεργίας με τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες κάλυψης νέων θέσεων εργασίας για έρευνα και ανάπτυξη που προκύπτουν.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα γίνεται αντικείμενο μελέτης αυτής της εργασίας, καθώς αποτελεί καθοριστικής σημασίας εμπόδιο για τη μακροπρόθεσμη ευημερία των επιχειρήσεων αυτών. Η φορολογική πολιτική της χώρας μας, που αποτελεί ένα μεγάλο παράγοντα αποσταθεροποίησης του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των επενδυτών στο ήδη ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο πολιτικής των γενόσημων φαρμάκων.

 

 

Σημαντικοί Όροι: Γενόσημο Φάρμακο, Ελληνική Οικονομία, Ελληνικό Φάρμακο, Εμπιστοσύνη Καταναλωτών, Θέσεις Εργασίας, Μείωση Κόστους Εθνικής Φαρμακευτικής Δαπάνης, Π.Ε.Φ.