H Αποτελεσματικότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο τομέα και η επίδραση του στην ικανοποίηση και παραγωγικότητα των εργαζομένων: Μελέτη περίπτωσης Α.Α.Δ.Ε.
November 27, 2020
Η ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
November 27, 2020

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

ΑΙΤΙΑ-ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο αιώνας μας χαρακτηρίζεται ως ο αιώνας της αλλαγής καθώς μεγάλες αλλαγές συμβαίνουν σε πολιτικό-κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο. Τέτοιες αλλαγές συχνά αποτελούν αποτέλεσμα της ύπαρξης διαφόρων φαινομένων τα οποία πρέπει να τύχουν σωστής αντιμετώπισης ώστε οι αλλαγές που τα συνοδεύουν να μην κλονίσουν συθέμελα τα θεμέλια των κοινωνιών.
Σε αυτή την εργασία ασχολούμαστε με το φαινόμενο της μετανάστευσης και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής προσπαθώντας να δώσουμε τις διαστάσεις και το μέγεθος
της σημαντικότητας του κάθε φαινομένου αλλά και τη σύνδεση-συσχέτιση μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα η παρούσα εργασία επιχειρεί τα ακόλουθα:

– Να εξηγήσει το φαινόμενο της μετανάστευσης και της κλιματικής αλλαγής.
– Να δώσει τους λόγους για τους οποίους επικρατούν τα προαναφερόμενα φαινόμενα.
– Να εξηγήσει τις αλλαγές, σε διάφορα επίπεδα που επιφέρουν τα παραπάνω φαινόμενα.
– Να προτείνει έναν τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης.
– Να διασαφηνίσει το νομικό πλαίσιο σχετικά με τη μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η εργασία περιέχει και ένα ερευνητικό κομμάτι που συνδέεται με τη διεξαγωγή μιας ποιοτικής έρευνας πάνω στη μετανάστευση και που εστιάζει στους λόγους που θα ωθούσαν κάποιον να μεταναστεύσει ή που έχουν ωθήσει στη μετανάστευση πληθυσμών καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Τα πορίσματα της έρευνας έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εργασία επιχειρεί να δώσει τις διαστάσεις των φαινομένων της μετανάστευσης και της κλιματικής αλλαγής μέσα από διάφορες έρευνες στο πλαίσιο μιας βιβλιογραφικής επισκόπησης στην παγκόσμια βιβλιογραφία προσδίδοντας επιστημονική αξία σε αυτό το εγχείρημα.

Σημαντικοί Όροι : κλιματική αλλαγή, μετανάστευση, περιβάλλον, κανονισμός του Δουβλίνου, κλίμα, μετανάστης