ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.: Συγκριτική ανάλυση από το ν.3260/2004 (151 Α΄) έως το ν.4369/2016 (33 Α΄ – Διορθ. Σφαλμ. 34 Α΄)
August 7, 2020
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
August 7, 2020

Παράγοντες οικονομικής αποτυχίας εισηγμένων επιχειρήσεων του κλάδου των ΜΜΕ

ΔΟΥΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

 

Παράγοντες οικονομικής αποτυχίας εισηγμένων επιχειρήσεων του κλάδου των ΜΜΕ

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Με την παρούσα διπλωματική προσπαθήσαμε να αγγίξουμε το επίκαιρο θέμα της πτώχευσης των επιχειρήσεων. Σκοπός της παρούσας εργασίας αποτελεί η αξιοποίηση των λογιστικών αριθμών μιας οικονομικής μονάδας προκειμένου να μελετηθεί η πρόγνωση της εταιρικής πτώχευσης  με τη χρήση επιλεγμένων αριθμοδεικτών αλλά και της εφαρμογής του μοντέλου του Altman Ζ Score.

Πιο συγκεκριμένα σκοπός της είναι η επισκόπηση της πορείας του κλάδου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή Επικοινωνίας (ΜΜΕ) και συγκεκριμένα είναι η διερεύνηση των συνθηκών πτώχευσης των επιχειρήσεων ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΤΗΛΕTΥΠΟΣ και IMAΚΟ εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η διερεύνηση των αιτίων που κατέστησαν τις επιχειρήσεις αυτές μη βιώσιμες, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα το 2008. Ουσιαστικά, επιχειρείται να διαπιστωθεί αν τα χρηματοοικονομικά δεδομένα των παραπάνω

 

ΛέξειςΚλειδιά: ΜΜΕ, Πτώχευση, Χρηματοοικονομική Ανάλυση, Αριθμοδείκτες, Μοντέλο Πρόβλεψης Πτώχευσης, Μοντέλο Altman.