ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ., ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Γ.Ν.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
April 17, 2020
Φορολογική Συμμόρφωση Μελέτη Περίπτωσης της Ελληνικής Πραγματικότητας
April 17, 2020

Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Βασίλειος Γεωργακάς  

«Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»

Περίληψη

Η σημερινή οικονομική κρίση και ο αντίκτυπός της στην Ελληνική οικονομία απαιτούν νέες ιδέες παραγωγής εσόδων για το κράτος. Το πεδίο της εκμετάλλευσης της κάνναβης είναι ένας «φρέσκος χώρος» για τον οποίο δεν έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την συμβολή που θα μπορούσε να έχει η αξιοποίησή της στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην παραγωγή εσόδων για το κράτος. Δεδομένης της παγκόσμιας στροφής που διενεργείται την τελευταία διετία σχετικά με την εκμετάλλευση της κάνναβης, η οποία συνοδεύεται και από υψηλές οικονομικές απολαβές για τα κράτη και τις πολιτείες που την εφαρμόζουν, θεωρείται ότι χρονικά είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξετασθεί αντικειμενικά αν ένα τέτοιο «πείραμα» θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα.

Σκοπός της έρευνας είναι να δείξει πως μία μορφή νομιμοποίησης και εκμετάλλευσης της κάνναβης μπορεί να συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό. Η ανάλυση των παραδειγμάτων και των οικονομικών μεγεθών από χώρες και πολιτείες που εκμεταλλεύονται την κάνναβη σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των χρησιμοτήτων της κάνναβης ως πρώτη ύλη, εμπορεύσιμο προϊόν και πηγή εσόδων, θα στηρίξουν την αρχική υπόθεση.

 

 

 

Σημαντικοί Όροι: Κάνναβη, μαριχουάνα, κλωστική κάνναβη, ευφορική κάνναβη νομιμοποίηση, αποποινικοποίηση, εκμετάλλευση, έσοδα, καλλιέργεια, ίνα.